Сон-42

Хохол Хохотович
Дивина прадавніх чарів,
Що керують темним світом,
Відьми, лицарі, почвари,
До вподоби різним дітям.

Бабки Йожки та Зміючки -
Навіть трошки симпатичні,
Неслухняні, наче учні,
Що не хочуть гарно вчитись.

А Кощей - немов директор,
Що карає за помилки,
Він подобається впертим,
Та закінченим зубрилкам.

До вподоби Гаррі Потер -
З паличкою чарівною.
Аби жити безтурботно -
Лиш змахни - й все буде в нормі.

Солодощі, свіжі фрукти,
В одязі крутецький стиль -
Що бажаєш, може збутись,
Легко, просто, без зусиль.

Ба й училка на занятті
Занесе в журнал відмінно,
Якщо всід шепнуть закляття,
З записів старої відьми.

Хто ж у школі буде вчитись,
Та виконувать домашку,
Як улюблені кумири -
Неуки, хоча й безстрашні.

Хто відкриє вдома книжку
Й вивчить задані уроки,
Якщо Гаррі Потер кличе,
Геть забивши памороки.

Як же вчительці подати
Нову тему до пуття,
Адже важко здивувати -
Учнів прикладним життям.

Як змагатись з чаклунами,
З відьмами на кладовищі,
Вчительці, яка напамять
Заставляє вчити вірші.

Може, тайну привідкрити,
Що весь світ - це справжнє диво,
Що не можуть повторити
Навіть чарівні кумири.

Бо якби були умійки -
То створили б іншу школу,
Де б не ставили їм двійки,
За приколи по приколу.