Втрачати

Май Михненко
Все минає, але любов після всього остається.
©Г. Сковорода

Ти знову втрачаєш все
Ти знову втрачаєш себе
Ти навіть втрачаєш рани
І ніяк не можешь знайти на дотик
Хоч щось що змусить тебе відчувати

Всі твої рани загоїлися мохом
А тобі так хочеться віддерти цей мох
А ти так любиш відчувати біль тому що відчуваєш його найсильніше іншого
А ти так звикли що не буває почуттів без болю
але забудь про це

Дозволь болю минути
Дозволь минулому піти
Залиш після всього любов
Не вір в те що вона повинна ранити
Вирости крила там де мають бути шрами

Не дізнавайся хто ти
Не ставай кимось
Не бійся втрачати
Тому що все минає
Але навчися відчувати любов
І все залишиться з тобою
Тому що коли все минає
Любов після всього остається
Дозволь любові стати частиною тебе
Дозволь своїй душі рости від цієї любові

І коли наступного разу ти потягнешся до своїх ран
Ти знайдеш на дотик мох і сосни, квіти і вишні
Лише дай час твоєї душі загоїтися соснами і вишнями
Дай час минулому перетворитися в квіти
Дай собі час навчитися відчувати любов

І тоді навіть якщо ти знову втратиш
Почуття залишаться з тобою
Головне залишиться з тобою
І крим того що ти втратиш
Ти виростиш крила
Ти знайдеш любов
І ти залишишся собою

______

Перевод:

Ты снова теряешь все
Ты снова теряешь себя
Ты даже теряешь раны
И никак не можешь найти на ощупь
Хоть что-то что заставит тебя чувствовать

Все твои раны зажили мхом
А тебе так хочется отодрать этот мох
А ты так любишь чувствовать боль потому что чувствуешь ее сильнее всего другого
А ты так привыкли что не бывает чувств без боли
Но забудь про это

Позволь боли пройти
Позволь прошлому уйти
Оставь после всего любовь
Не верь в то что она должна ранить
Вырасти крылья там где должны быть шрамы

Не узнавай кто ты
Не становись кем-то
Не бойся терять
Потому что все проходит
Но научись чувствовать любовь
И все останется с тобой
Потому что когда все проходит
Любовь после всего остается
Позволь любви стать частью тебя
Позволь своей душе расти от этой любви

И когда в следующий раз ты потянешься к своим ранам
Ты найдешь на ощупь мох и сосны, цветы и вишни
Лишь дай время твоей душе зажить соснами и вишнями
Дай время прошлому превратиться в цветы
Дай себе время научиться чувствовать любовь

И тогда даже если ты снова потеряешь
Чувства останутся с тобой
Главное останется с тобой
И кроме того что ты потеряешь
Ты вырастишь крылья
Ты найдешь любовь
И ты останешься собой