Юрий Рыбчинский 1945. Ой, летели в небе гуси

Евгения Федосюк
https://www.youtube.com/watch?v=rVPt_WCR02g

Ой, летели в небе гуси...
Ой летели  в грозовую синеву,
Перья, к горю, на подворье,
Закатились, как поверие в траву.

Ой, летели  вдаль, в округе,
Ой, летели гуси лесом через плёс,
Не открой  своей подруге,
Кто тебе кораллы алые  принес.

Как стучится ночка страстно,               
Мне в окошко вновь,
Ты не спрашивай напрасно
Про мою любовь.

Ой, летели в день ненастья,
К одинокой, гуси, иве у воды,
Там, где двое - там и счастье,
А, где трое, там печали лишь плоды

Ой летели в тихий вечер
В небе гуси через лес в далёкий край,
Ты открой подруге двери,
Только сердце ей своё не открывай.

Ой, летели до рассвета,
Гуси дикие сквозь марево ночей,
И любовь, ты, и секреты,
Сбереги от глаз завистливых людей.

https://www.youtube.com/watch?v=w_9M11lTqI8


Ой, летіли дикі гуси

Ой, летіли дикі гуси...
Ой, летіли у неділю дощову.
Впало пір'я на подвір'я,
Закотилось, як повір'я, у траву.
 
Ой, летіли дикі гуси...
Ой, летіли дикі гуси через ліс.
Не кажи своїй подрузі,
Хто тобі корали зоряні приніс.

Як постука нічка темна
У віконце знов,
Не питай мене даремно
Про мою любов.

Ой, летіли в день осінній
Дикі гуси до самотньої верби,
Там, де двоє - там весілля,
А де троє - перші ягоди журби.

Ой, летіли понад вечір
Дикі гуси через ліс і зелен гай
Ти відкрий подрузі двері, 
Але серце їй своє не відкривай.

Ой, летіли до світання
Дикі гуси через марево ночей.
Бережи своє кохання
Ти, дівчино, від корисливих очей.