Син язлардан сора...

Римма Сагадеева
Язлар безгэ карап тормый,
  Килэ, китэ, килэ...
Э язларнын, ник килуен
Тик мин генэ белэм...

Доньяларда без булганга
Шушы язлар килэ,
Яз мизгеле ж,ан ж,ылыта
Утлы караш белэн.

Ни булса да, иртэгэн,не
Шатлыкларга юра,
Син бэхетле! Ышанмасан,,
Энэ яздан сора!

Гомер аз дип пошынмале:
Комсызланма болай!
Язлар безне мэн,гелеккэ
Эйдэп бара шулай!

Язкайларнын, сихеренэ
Ж,ин,елмичэ, чыда:
Кун,еллэрдэн кичерешлэр
Ургылышып чыга!

Югалтканнар да ян,адан,
Икелэтэ кайтыр:
Ышанмасан, кара энэ:
Коннэр нинди матур!

Язлар яме мэн,гелектер,
Бу коннэр хич бетмэс:
Бу доньяда без булганда
Ямьле язлар китмэс!

Бэхеткэен,не сизмэсэн,,
Кояштан син сора!
Мин ышандым буген:
Гомер гел язлардан тора!

24 март, 2021 ел