Эмили Дикинсон Пока живой

Елена Леонидовна Федорова
Emily Dickinson
1633

Still own thee — still thou art
What surgeons call alive —
Though slipping — slipping I perceive
To thy reportless Grave —

Which question shall I clutch —
What answer wrest from thee
Before thou dost exude away
In the recallless sea?

Эмили Дикинсон

Пока живой

Пока ты мой — пока живой
Искусностью врачей —
Хотя скользя — скользя… скользя
За край, что нет мрачней —

О чём, цепляясь, мне спросить —
Как вырвать твой ответ —
Пока не канул в океан —
В безмолвный горний свет?