Циркачка авт. Весса Блюменбаум укр пер

Алексей Иродиадов Гаулиш
циркова актриса
Весса Блюменбаум
http://stihi.ru/2021/03/13/6734
оригинал тут

Чи мізки екстазом спалені тут є,
Чи мабуть за усе забув народ:
Гімнастка, яка відьма руда є ,
Виставу власну зараз дає.

Ось швидка дівчина спритна є,
Дуже є її потішний вид,
Та, мабуть, мистецтво її
Та й мерця це розважить!

У неї - таємниця особлива,
У сміху захована хитро:
Де посмішка намальована -
Безодні темряви нутро.

... Руде волосся скуйовджене -
Біс візьми, який успіх!
Виставу вже закінчено,
І ціна - одна для всіх.

Відьма з жебрака, чи вiд багатого -
Все отримує сповна:
Що їй золото ... З кожного
Душу вийняла вона.