Даьхе

Роза Даурбекова
            Х1ара саго шийгар ираз
            Даьхе хьоца дегт1ар декъ,
            Нийсса наькъа г1о вай яхаш
            Мукълен илли мехка дек.

                Къона т1ехье мехка яха,
                Даьшкар дисар лораде,
                Бакъволчунца вошал тасса,
                Б1еха овлаш хедаде.

            Дунен хьаькъал, говзал, тешам,
            Даьй сий лакха лоаттаде.
            Дукхаеза, низ ца кхобеш,
            Йилла лард вай йоах ма е.

                Гаьнаваларах йиц ца луш
                Даьхе дег чу лела я.
                Г1алг1ай мехка ва йиш йолаш
                Доаккхал де 1а, доаккхал де.

                Къона т1ехье мехка яха,
                Даьшкар дисар лораде
                Бакъволчунца вошал тасса,
                Б1еха овлаш хедаде. 
                Гаьнаваларах йиц ца луш
                Даьхе дег чу лела я,
                Г1алг1ай мехка ва йиш йолаш
                Доаккхал де 1а, доаккхал де.

                музыка Марины Чилиевой