Искрице 10 Веселинка С. Стойкович

Вик Беляков
Веселинка Стойкович
Превод са србског језика: Вик Бељаков

670 Радост. Радость

сунце засјало
душу обрадовало
песму родило

Солнце глянуло
душу обрадовало
песня родилась

689 Сунце jе jедно!

– Станите, људи,
зашто ратови, чему?
Сунце је једно!

Остановитесь
люди,зачем нам войны?
Ведь солнце одно!

690 A зумбул цвета

зимско пролеће
снег кад му време није
а зумбул цвета

зима отошла
снег ещё не растаял
а гиацинт цветёт

Фотографија: Софија Измајлова