Сон-48

Хохол Хохотович
Як мужик живе - як хоче,
Лиш би повний був стакан,
То зненацька може вскочить
Мимоходом в кримінал.

Ще учора корешились -
Йшла пиятика з розмахом.
А сьогодні - порішили
Не то друга, не то брата.

Ще учора - були рідні,
Чаркувалися задарма.
А на ранок всі підслідні
Стали разом, солідарно.

Ще учора - розпальцовка,
Між братви була в пошані,
А сьогодні - мало толку
Від понтів у буцегарні.

Вчора, зївши мухоморчиків,
Над життям літали в хмарах,
А сьогодні - збиті льотчики,
Опинились серед згарища.

Вчора - пяною ходою
Наражались на скандали,
А сьогодні - з наркотою
Упіймали глюк у ванній.

І хто винен, що за вчора,
Треба було розплатитись,
Хоч не жив, а був актором,
Й просив сигу прикурити.

І хто винен, що за вчора
Не вся випита горілка,
Що лишилась пляшка повна -
І розбитая тарілка.

Що настав зворотній відлік,
Повернувши час назад.
Й кожне слово стало звітом
За життєвий маскарад.

Що пропив усі можливості,
Повернути в інше русло,
А тепер по справедливості,
Не живе, а просто - мусить.