BEZ

Татьяна Прит
Kwiatem fioletu
W roznych odcieniach
Tak tylko bez pachnie
W ramionach gestej zieleni.

Przyciaga do siebie owady
I ludzkie spojrzenia podziwu
Ma w sobie czarujaca wladze.
Jest wiosennym domem motyli.

Tak delikatny jest ten kwiat
Lecz wcale nie boi sie mrozu
Tworzy slodki kolorowy swiat
Oaze dywanow bezowych.

TAT 16.03.2021 ( 23.24)