Борьба

Ана Величкова
                Болгарский
                Мир и Люди



                Б О Р Б А

                Пред Естеството вече не треперим.
                Науката е влязла в лют двубой
                и шпагата си с него храбро мери,
                за да не види никога покой.

                В невероятни светове проникна -
                различия в еднаквото откри.
                Но странен кълн в различното поникна
                и нищото привидно той взриви.

                Ана  Величкова