За роком рiк

Корнейчук Пётр Ефимович
***
За роком рік — ті самі дати:
Хтось народився, хтось помер.
І відлік часу, дотепер,
Коли з'явились перші втрати.
Нам безліч випало боїв
За честь і гідність, за свободу;
Ми зберегли ознаки роду,
Не вбереглись від шахраїв.
Кумедні бісові створіння
Руйнують вщент багатий край,
Чорніє слід від хижих зграй:
Усюди рвуть живе коріння.
Примарне сяйво перемоги —
Кого над ким? — палає схід,
Лишаючи кривавий звіт
У душах, замість допомоги.
Хіба любов керує світом,
Якщо убивство навкруги?
Самі собі ми вороги,
Втрачаєм розум непомітно.

Червень 2020р.