Я спросил у журавля... Марьян Дукса. с белорусског

Иосиф Бобровицкий
Я спытала ў жураўля :
- Дзе ёсць лепшая зямля?
Птах трымаў такі адказ:
- Няма лепшай, як у нас!
Вёска Солы… Такая, якіх мноства на Беларусі, але ўсё ж адзіная і непаўторная, бо гэта мая радзіма.

Я спросил у журавля:
- Есть ли лучше где земля?
Птах держал такой ответ:
- Лучше нашей в мире нет!
Деревня Солы... Такая, каких множество в Белоруси, но всё же единственная и
неповторимая. ведь это моя родина.