Къурьанан лорах А. С. Пушкин

Петимат Абубакарова
Къурьанан лорах А.С.Пушкин
            1
Ч1аг1о йо терахьийн хьесапца
Ч1аг1о йо туьрца, бакь къовсамца,
Ч1аг1о йо 1уьйренан седанца,
Ч1аг1о йо маьрк1ажан ламазца:

Вац хьуна  цкъа а хьо д1атесна!
Синтем луш, хьехахь хьо ларвира,
Лар толлуш,хьо лаца сатесна
Лелачу  мостаг1ех хьулвира.
Хьовзийча йокъано  г1амаршлахь,
Хьогаллех хьан кийра 1абийра,
Меттан дош нисдина халкъашлахь
Куьйгалла  д1акхехьа 1амийра.

Майрра,харцо емалйарца,
Бакъонан  нур  даржаде,
Буоберех къинхетам барца,
Къуръанан дош кхайкхаде!


Оригинал

Подражание Корану А.С. Пушкин


Клянусь четой и нечетой,
Клянусь мечом и правой битвой,
Клянуся утренней звездой,
Клянусь вечернею молитвой:2

Нет, не покинул я тебя.
Кого же в сень успокоенья
Я ввел, главу его любя,
И скрыл от зоркого гоненья?
Не я ль в день жажды напоил
Тебя пустынными водами?
Не я ль язык твой одарил
Могучей властью над умами?

Мужайся ж, презирай обман,
Стезею правды бодро следуй,
Люби сирот, и мой Коран
Дрожащей твари проповедуй.