Поэзия высвети ярким сиянием тучи... Марьян Дукса

Иосиф Бобровицкий
Паэзія, высвяці ззяннем асеннія хмары,
Напоўні душу маю гэтым хвалюючым ззяннем.
Вось-вось і наверу ў твае неспазнаныя чары
I вершы штодзённа шапчу я, нибы заклінанні.

Не хочацца думаць, што рыфмы мае для забавы, 
Нібыта званочкі на нітце, развешваю рыфмы...
Упарта чакаю: адбудзецца цуд неўзабаве,
Колі затанцуюць твае мілатучныя рытмы.

Поэзия, высвети ярким сиянием тучи,
Наполни мне душу волнующим этим сияньем.
Вот-вот я поверю твоим восклицаньям могучим
И буду шептать их как то заклинанье.

Не хочется думать, что рифмы лишь только причуда.
Как будто звоночки на нитке развешаны рифмы.
Я верю упорно, со временем сбудется чудо,
Когда затанцуют твои изощрённые ритмы.