Истоки. Марьян Дукса. с белорусского

Иосиф Бобровицкий
 Дзiвосныя пальмы узімку на шыбах
 Пасля адчуванне:цяплеюць аблокі
 А потым разводзе і лотаці выбух,-
 Вытокі.
 
 Вісіць над суніцамі сонейка млява,
 палегли каровы у поўдзень высокі.
 Над рэчкаю сон, малады и цікавы,-
 Вытокі. 

 Вясёлая маці глядзіць смеючыся.
 Бо знае: ужо адрабіў я урокі...
 О як вы далёка ужо засталіся,-
 Вытокі!

 Кароценькі ліст ад старэйшага брата,
 Пасылка, дзе яблык ляжыць рудабокі.
 Журботна люляе драўляная хата.
 Вытокі.

 Ручай у крыніцу не можа вярнуцца,
 Ды каб не наволіўся бег ясновокі,
 Дазвольце яшче раз у васакунуцца
 Вытокі.

 На окнах зимою чудесные пальмы
 С теплом облаков стран заморских далёких,
 Потом в половодье от взрывов локальных, -
 Истоки.

 Клубника под солнцем совсем разомлела,
 Коровы лежат в жаркий полдень высокий.
 Над речкой мечта, что юна, загорела, -
 Истоки.

 Весёлая мама от счастья смеётся,
 Ведь знает она, что я сделал уроки...
 О как далеко это всё остаётся, -
 Истоки!

 Коротки строки от старшего брата
 С посылкой, где яблоки розовощёки.
 Уныло вздыхает трухлявая хата, -
 Истоки.

 Потоки к истоку не могут вернуться,
 Когда б мог проснуться их бег ясноокий,
 Позволь мне хотя бы разок окунуться
 в истоки.