Запальничка

Пётр Троян
Розпочинаєте із молитов свій день?
Ми ж з Ним не розмовляємо три роки.
Одвічні справи в Нього, тай лишень,
Він дуже зайнятий, Він надуває щоки.
Сидить собі на хмарі, і мовчить.
І день на ніч - все блимає очима.
Звичайно, я для Нього лише мить,
Яких буває кількість незлічима.
Аж якось непомітно, наче сніг
Розтанули надіі всі пихаті ,
Ви раптом уявіть - казковий збіг :
Кого зустрів учора на Арбаті!
У мене запитав на запальничку.
Як привід. Сповнений жалю...
Та Він не знає, що не маю більше звички.
Що вже три роки, майже, не палю...