Сорочка

Натали Пахомова
      Сорочку мати вишила менi
      Червоними i чорними нитками…

Є сорочка в маминiм статку,
Береги ворогують на нiй,
Я з недавн1х пiр до остатку
Не вичерпую смутку й мрiй.

Не пiрнаю в щастя зопалу,
Є й у радостi темнеє дно,
Так червонi нитки запалу
Зрiвноважує полотно.

А на другому полюсi крига
Чорним хрестиком вишива,
Та розтопить мороз вiдлига
Снiжнобiлого рукава.

А в затишнiй кiмнаті над лiжком
Килимок до стiни приник,
Мак, барвiнок, ромашки нiжні
I чебрець супроводжують сни.

Роздiляють години зi мною,
Мерехтять пустотливо собi,
А сорочка лежить самотою,
У коханнi лежить i  журбi

Як навпiл подiлене серце.
Килимок – в розмаїття вiкно?
I уже сивиною береться
Те – двополюсне  -  полотно…