Роберт Геррик. N-192 О жене и Марии

Сергей Шестаков
Роберт Геррик. (N-192) О жене и Марии

Святой Амвросий рек: Христос в пещере,
Назвав женой Марию – ту, что в вере
Казалась слабой, будучи тверда, -
Марией вслед назвал её тогда.


Robert Herrick
192. Upon Woman and Mary
 
So long (it seem'd) as Maries Faith was small,
Christ did her Woman, not her Mary call:
But no more Woman, being strong in Faith;
But Mary cal'd then (as S. Ambrose saith).