К Нилушке

Людмила Тутова
Мир штормит тревога,
     На души наступает.
Какая дорога
     Людей всех поджидает?
Это состоянье
     Всех волнует без  конца.
Нилушки Стоянье
     Успокоит пусть сердца.
Стоял за все беды
     России белоствольной.
Люди к нему едут
     Вольно или невольно.
Хочется, чтоб в мире
     Народы проживали.
Чтоб сердца открыли
     Добру и не страдали.
20.04.21.
Молитва первая преподобному     Нилу Селигерскому от бесовских искушений и злых людей
О преподобне и богоблаженне, пастырю и начальниче, отче Ниле! Ты убо, яко имея ко Владыце Христу дерзновение и ко Пречистей Его Матери, Пресвятой Богородице, буди молитвенник и помощник и ходатай о нас, недостойных рабех твоих, живущих во святей обители сей, ей же ты начальник богоизбранной дружине братству сему, и о приходящих с верою к цельбоносным мощем твоим. Буди, помогая и заступая от злаго нашего сопротивника, яко, да твоими молитвами пребывающии на месте сем и приходящии с верою к раце мощей твоих и на всяком месте призывающии тя на помощь невредими будем от бесов и злых человек, славу и благодарение возсылающе Отцу, Сыну и Святому Духу, ныне и присно и во веки веков. Аминь.