Настрой упорно тянет вспять... Марьян Дукса, с бел

Иосиф Бобровицкий
Настойліва настрой уніз паўзе,
да донца вычарпана вера.
А ты адвыкні пакрысе,
што ёсць пяро, што ёсць папера.

Свой кут адчужаны пакінь,
тугу скуівшы на парозе
ідзі імчыся у далячынь
з людзьмі жывымі па дарозе.

Сярод шматлікіх спраў, удач 
У доджд, у снег зiмой и летам.
Ты з  імі радуйся і плач
I зноў адчуй сябе паэтам.

У цеснаце, у духаце
на гулкой плошчы ці дуброве
абавязкова зацвіче
радок галіжкаю любові.

Настрой упорно тянет вспять,
вконец исчерпана отвага.
Ты начинаешь привыкать,
что есть перо и есть бумага.

Ты угол свой скорей покинь,
тревожно щурясь на пороге,
ты в даль иди в теплынь и стынь
с людьми живыми по дороге.

Среди забот и неудач
и в дождь, и в снег, зимой и летом
ты с ними радуйся и плачь,
себя почувствовав поэтом.

Пусть теснота и зной гнетут,
средь улиц и в дубовой роще
необратимо прорастут
любви настойчивой росточки.