Роберт Геррик. H-325 Другой Нептуну

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(H-325) Другой – Нептуну

О, могучий бог морей!
Внемли ты мольбе моей:
Пусть мой барк по глади вод
Мимо бурь летит вперёд;
А за это (жди гонца)
Подарю тебе тунца.


Robert Herrick
325. Another to Neptune
 
Mighty Neptune, may it please
Thee, the Rector of the Seas,
That my Barque may safely runne
Through thy watrie-region;
And a Tunnie-fish shall be
Offer'd up, with thanks to thee.