Страстна пятница укр

Валерий Квачев
СТРАСТНА П'ЯТНИЦЯ

Читав учора Полежаку.
Той дядько грамотно балака .
І то вже з ним нічо  не вдієш .
То хай балака, як уміє.
Воно таке, конєшно, разне.
Та от заразне...
.....
Страстна п'ятниця нелюба
Заболіли кляті зуби.
Цілу ніч нічо не снилось.
Доця з кимсь договорилась.
За тролейбусом погнався.
Слава Богу, не нагнав!
Хай він їде, щоб він всрався!
Бо не той, то нахрєна...

Маршрутка стала в карантіні.
А в ній битком і всі - невинні,
Доїхати - то просто божа кара,
Комусь - в лікарню, 
а комусь - і до базара.
Котрась уперлась в бока, -
безуспєшно...
Було би чимсь, а то нема конєшно.

А тут базар і остановка - Ринок.
Та злазьте вже, віддайте мій ботінок!
А далі вже зупинка, всім, і лічно,
кричить хазяйка:
- Буде Большевічка!
І кумачем замайоріли груди:
Який там Красень...
Большевічка буде!)))

І захотілось, як колись - на ничку
Рас п'ять 
разів п'ять - тую большевічку!
Бо я ж навпроти працював почті...
Та вже настойчіво:
- Щаслівого путі!
Прийшлося на Суворова сойті ...

А там назустріч - кандидат Малєєв
усатий.
- Обійми!, кричить, скорєє!
Він триста лєт учив всіх обіймати.
Не кожен так уміє з кандидатів...
Та я таки до докторші побрів.
Шукати дірочку...
Згадаю: зуб.. болів...

Та, зуб болів...
І п'ятниця - страстнА...
А навкруги - ВЕСНА,
ВЕСНА, ВЕСНА!)))

ВК ХерСон квітень, 30