Опiвнiчне

Фиолетта
Який там розклад буде на сьогодні?
Години розкладаю на столі,
Обіцянок немає, ані жодних
Яскравостей на вицвілому тлі.

Чи стане рим на щирість, як на сповідь?
В туманності три   крапки ліхтарів…
Передчуття шепоче і говорить,
І знов на циферблаті лиш нулі.

Опівніч, час пішов тепер на  завтра,
Надумую комусь свої листи,
Придумаю і прочитаю  мантру,
Щоб  голосом до когось доплисти.

Той хтось в тенетах ночі і мережі,
Самітник у обіймах  однини…
А я тоненьку  ниточку мережу
В залітнені  жагою давні сни.

04/2021