Очередная хвала клумбе моей жены - укр

Анатолий Секретарев
Чергова хвала клумбі моєї дружини.

Знову жінчина клумба в’яже
днів перебіг з весни ходою.
Скоро крокус себе покаже
між травичкою молодою.
Ну а там вже й пани-тюльпани
спалахнуть і невдовзі згаснуть,
поскидають свої жупани,
щоб не впріти під сонцем ясним.
Далі травень. Бузку парфуми
розіллються скрізь на світанні.
Як вдихну, то й згадаю з сумом
школу, друзів, дзвінок останній.
І нарешті весни вершина
буде з тижня два рожевіти,
то троянда сільська - шипшина -
всіх вітатиме з новим літом!

07.03.2021

Снова женина клумба вяжет
ход времени с шагами весны.
Скоро крокус себя покажет
среди молодой травы.
Ну а там уже и паны-тюльпаны
вспыхнут ненадолго и погаснут,
скинут свои жупаны,
чтобы не сомлеть под ясным соолнцем.
Потом май. Парфюмерия сирени
заполонит все на рассвете.
Вдохну и вспомню с грустью
школу, друзей, последний звонок.
И наконец весны вершина
будет розоветь с недели две, -
это крестьянская роза - шиповник
будет всех поздравлять с новым летом!