Душа болiти не умiе!

Юрий Сафроненко
http://stihi.ru/2021/05/18/2977

Душа боліти не уміє!
То Совість біллю часом ниє.
Душа боліє? Та хіба?
Вона радіє та стриба!
В Душі є крила, щоб літати,
Є серце іншим співчувати,
От тільки плакать не дано
Та це ж відомо фсім давно!
Душевний біль НЕ МОЖЕ БУТИ!
То біль до совісті прикутий,
Душа ж тій болі співчуває,
Пісні співа, теплом палає.
Долає терни босоніж
Для неї Совість гострий ніж.
Душа і Совість нерозлучні,
Бо сестри і завжди співзвучні.
А Совість каверзує часто.
Життя у Совісті смугасте -
То чорна смуга, наче тиша,
То, як рілля, іще темніша.
Як з нею бути треба знати! -
Її ганьба переступати!
Не поперек, а вздовж долати!
То взльотна смуга, щоб злітати!
І як злетиш, то біль позаду!
Та повернеться все до ладу!

P.S.
Душа страждати геть не вміє!
Джерельце радості й добра.
Вона любов'ю серце гріє,
Та щастя в промені вбира.

Страждати може тільки тіло!
Душа - се Розум, Дух і плоть. .
І бродять страсті оговтіло
Щоб тих, хто телепень пороть.

Страждання видумали біси,
Для них страждання це харчі!
Так начувайтесь чемериси***
Любов - не страсті уночі.

=GoldKing=18.05.2021/сама загадкова країна Еспаньола/

чемерис — а, ч., іст., заст. Польський татарин …   Український тлумачний словник