Л.. а, uхадзi!

Александр Бохан 4
Верш чытаецца грамадой на ніве падчас зыходу зімовых заладоў.

Колькі будзеш  ты сядзедь
Гадзіць, скардзіцца, смярдзець?
Прэч адгэтуль выбірайся
И да нас ты не вяртайся!

Грамада:
-Л.нка, ухадзі! Л.нка, ухадзі!
Каб маглі яшчэ пажыць!

-Колькі будзеш сярод нас
Ушаноўваць свой калгас?
Адпраўляйся ў Маскву
Ушаноўваць, кампрэн ву?

-Л.нка, ўхадзі! Л.нка, ухадзі!
Каб зямля магла  нарадзіць!


-Колькі будзеш ты сядзець
Ганьбіць  скардзіцца смярдзець
Прэч адгэтуль прэч, прэч, прэч,
Дрэнны ты ўсе ж, насамрэч!

Грамада:
-Л.нка, ухадзі! Л.нка, ухадзі!
Каб маглі яшчэ пажыць!