Спогади

Пётр Троян
Неба випрана ганчірка,
Хмарок біле лаття.
Покотилась з неба зірка -
Тай до нас в багаття.
Вкриють пилом черевички
Всі дороги скопом -
Зараз підешь. Знаю звичку
Цю під мікроскопом.
Знаю я як діють чари :
У ночі до смерті
Душать, наче яничари
Спогади відверті.
Спокій! Спокій!
Легше, друже!
Від ґанку до ґанку
Ціім клятим Мулен Ружем
Бігаю щоранку.
Сонце вірним охоронцем
На  руках мурчати...
Бездоганно! Блочу, Ганно,
Всесвіта всі чати!!!
Зірка пшикне, тай на пару -
Спогади та лайки.
Ми обоє на примару
Під уподобайки...
Все. На ранок неумиті
Роздуми, мов нежить.
Шпигуни талановиті
В соцмережі стежать ...