Powietrze

Алла Польская
POWIETRZE
 

Nareszcie oddycham pelna piersia
Wciagam powietrze z zarliwoscia,      
Lecz mysli, jak blizna, nie daja spokoju               
Obsiadly me cialo skorka gesia.      
               
Z przyroda znalazlam wspolnego wiele          
Odzylam w tej cudnej przestrzeni.
Ten klimat, powietrze i sila w mym ciele
Pomoga me zycie odmienic.

Wiem, ze potrafie i jeszcze moge
Сos zdzialac w tym Swiecie dla ludzi…
Pan Bog mi wskazal te moja droge
Po zdrowie, co z meki wybudzi.
                ***
20-05-2021
AP (wersja oryginalna)