Роберт Геррик. N-179 Осёл

Сергей Шестаков
Роберт Геррик
(N-179) Осёл

Господь такой запрет на жертвы ввёл:
На алтаре не должен быть осёл –
Затем лишь, чтобы выразить презренье
К израильтянам, поражённым ленью.


Robert Herrick
179. The Asse
 
God did forbid the Israelites, to bring
An Asse unto Him, for an offering:
Onely, by this dull creature, to expresse
His detestation to all slothfulnesse.