тянется росток

Филмор Плэйс
***
лепестки на ветру –
шалаш на пригорке
с провисшей крышей

petals in the wind -
hut on a hillock
with a sagging roof


***
тянется росток –
малыш подставляет стул
под полку с печеньем

sprout stretches up -
baby substitutes a chair
under the shelf with cookies


***
конец урокам! –
из окна самолетики
с сердечками на крыле

end of class! -
paper airplanes flying
with hearts on the wings


***
букетик фиалок –
мнимый слепой
считает мелочь

bouquet of violets –
fake blind
counting coins