***

Владик Батманов
Чубарук хьиз, зун ви мукал хквезва,
Ви хуш къамат рик1еваз зун къекъвезва.

Тек са вун я рик1из мукьва хьайиди,
Муьгьуьббатдин чимивал заз гайиди.

Касни к1ан туш заз вун авай чкада,
Анжах вавди «яр-яр» лугьуз рахада.

Заз иштягь жеч суфрадихъ вун галачир,
Уьмуьр квез я, гъиле ви гъил авачир?