Цi люди

Май Михненко
Ці люди
Люди з гарними очима
І ласкавими посмішками
Люди з теплими долонями
І хочеться вірити
З теплими душами теж
 
Ти дивишся на них
Намагаешься приховати свою небайдужість
Але ще не знаешь, що приховувати нічого не треба
Вони зовсім сліпі
 
Ці люди
Люди з мелодійними голосами
Вони кажуть ними мудрі слова
Вони іноді розгортають обійми
В які ти падаєш в надії зігрітися
Але
 
Вони лише зображують легкий інтерес
І в їх обіймах легше замерзнути
Ніж на вулиці в січні
В їхніх серцях немає тепла
 
Ці люди
У них кришталева душа
В якій немає нічого, щоб віддати
І ти можеш вивертати душу перед ними
Без страху -
Вони нічого не візьмуть
Крім часу і сил
 
Ці люди
Ранить їх ніжний погляд
Тому що очі у них зовсім байдужі
Зігрівай свою душу котами
А від них тримайся подалі
 
І пізніше
Зовсім випадково
Зустрінеш того, хто увімкне опалення
В чиїх очах не буде байдужості
і можна буде більше не замерзати