Липень

Пётр Троян
Не зупиниться й на мить
ЛІта швидкий потяг:
Червень сонний пролетить
В гумових чоботЯх.
Із тополі пух на рильце -
Таємниць тарифи,
Суму повніі вітрильця
ВолочУть на рифи.
Липень зайде безпардонно
О четверій ранку:
- Прокидайся, Беладонно,
Розбуди Іванка!
ПроспитЕ же!
         Чи так можна?!
Кава й душ, хлоп'ята!
Серпень теплий, та й заможний
Наступа на п'яти!