Про ромашку-парасольку... - на укр. яз

Елена Буторина-Палагута
Из альбома «Купальские истории»

«ПРО  РОМАШКУ–ПАРАСОЛЬКУ...»
(поетизація української казки
про гнома та ромашку)

...За легендою, ромашки –
Це не просто гарні квіти...
Це – маленькі парасольки
Для казкових добрих гномів...

Винахідливі малятка
Квіти змусили служити!!!
Бути захистом від сонця,
Блискавок, дощів і громів...

...Лиш почнеться дощик літній –
Прохолодний, непривітний –
Всі сховатися бажають:
Бджоли, пташечки, мурашки...

Тільки степовий малятко
Не боїться сльоз блакитних...
Він зриває парасольку –
Білу лугову ромашку!!!

...Він тримає ніжну квітку
Над своєю головою...
Та йде степом «героїчно» –
Насолоджується «святом»!!!

Краплі падають на квітку...
З неї котяться дугою...
Ну, а гном – сухий та чистий!!!
Навіть під дощем завзятим!!!

P.S.: Картинка - из интернета:
https://svitppt.com.ua/chitannya/opis-romashki.html