Горад мой

Николай Сергеевич 01
Больш тысячы год, як ты быў заснаваны
Князёўнаю Вольгай, а ўсё малаДы!
Цябе рабавалі фашысты і Ханы,
Паны, ўсе знішчалі народ твой заўжды.

Прыпеў: 2 разы
Жыві ў стаГоддзях, працавіты горад мой,
Як вОды Віцьбы аб’ядНаныя з Дзвіной.
Каб, толькі гром грымцеў над намі, ды салют,
І толькі добрыя, бывалі людзі тут!

А ты ўсё квітнееш, і вЫрабы ў свеце,
Па якасці, лепшыя многіх другіх.
Цяпер, ты знаёмы вялікай планеце,
Мы славім цябе, горад наш, дарагі!
Прыпеў

Славянскі базар твой - масТацтваў стаЛіца.
ЗаВуць да сябе, цЭрквы звонам сваім.
Квітней Віцебск наш - горад слаўных традыцый,
Дзе мірна жыВецца, народам тваім!
Прыпеў