Життева потреба

Игорь Кознарский
Мені треба у цьому житті багато,
Дуже багато – як нікому в житті,
Щоб всі ми зуміли себе подолати
Й державу створили на долю собі.

Щоб сонце світило у кожне віконце
Де за щедрим обрусом зібралась рідня,
Щоб мати казала і сину і доньці –
Яка це блаженна й щаслива земля.

Щоб люди привітні й других поважали,
Щоб старість, мов в казці, у радість була,
Щоб діти сміялись і весело грали,
Щоб дружба і згода між нами жила.

Щоб всі ми прожили, мов сестри і браття,
Щоб була нам держава велика сім’я,
Щоб ніколи не згасло вкраїнське багаття,
Де всі ми – це Бог, Україна і я.

19.08.07