Медична сестра

Клавдия Дмитрив
Медична сестра на посту у лікарні,
Медична сестра на посту день і ніч.
Чудові усі: добродушні і гарні,
Не знімають халат вони добами з пліч.

Медична сестра, наче сонце в палаті,
Вона, наче зіронька, сяє усім,
Її впізнають лиш по білім халаті
Й по серцю великім її золотім.

Медична сестра... скільки світла і сонця,
Медична сестра, наче Ангел з Небес,
В палатах щодня виглядають з віконця,
Чекають її, наче фею чудес.

Медична сестра, і палати, і хворі,
Недоспані ночі, і  стогін, і біль,
І літо, й зима... на посту в коридорі,
І кличуть її із палат звідусіль.

Медична сестра ще й душею лікує,
Почує усіх і розрадить слівцем,
До хворих вона із любов'ю прямує,
Бо серце її не налите свинцем.
19.05.2021 р.