РОДИ СЕ ДЕН, Автор Генка Богданова

Генка Богданова
            
РОДИ СЕ ДЕН

Нощта притвори сънните ресници
и в облаците пухкави се скри.
Угаснаха  в небесните  зеници –
последните  бледнеещи  искри. 

Ласкаво зората се усмихна,
с длан обагри в розово  росата,
после  в капка бисерна притихна,
слънцето изплува сред позлата.

Птичи хор разбуди тишината,
с химн  възторжен, вдъхновен.
От утробата на светлината
роди се новият прекрасен ден.