Лятна нощ, автор Генка Богданова

Генка Богданова
С котешки стъпки крадливи
от покрива слиза нощта.
Мърка, гальовно извива
своята тъмна снага.

Ляга денят уморено-
от труд и от грижи сломен.
Слънцето в облак се скрива,
мечтае за новия ден.

Един не замръкнал прозорец
под облак дантелен блести.
И звуци вълшебни отронват
от струните пръсти добри...