Загадки про ромашки-3 - 10шт. , укр

Елена Буторина-Палагута
Из альбома «Купальские истории»

«СТИХОТВОРНЫЕ  ЗАГАДКИ
ПРО  ВЕСЁЛЫЕ  РОМАШКИ»-3 \ 10шт., укр.

1*
Ніби «квітка семибарвна»
Всі виконує бажання
Квітка з оком золотавим...
Сніжно-біла... Польова...

Нам нагадує дитинство...
Перші чарівні гадання...
Зустріч з першою любов’ю...
Перші пам'ятні слова...

2*
Золотокоса наречена
У невагомій білій сукні
Схотіла якось спозаранку
У полі чистому співати...

І – серед квітів залишилась!!!
Пізнала миті незабутні!!!
І про любов святу, невинну
Нам вирішила розказати!!!

3*
Ніби юні наречені
В платтячках прозоро-білих,
Розквітають милі квіти
На некошених полях...

А в їх сонячних сердечках –
Ніжно-золотих, мрійливих –
Почуття святі яскряться!!!
Вказують до щастя шлях!!!

4*
Платтячка весільні, білі
Надягли квітки у полі...
Красотою забіліли...
Розцвіли у сяйві мрій...

Сонце ніжно зворушило
Кучері їх... Мимоволі...
Промінцями чарівними
Блиск дала їм золотий...

5*
Пелюстки, мов білі крила, –
Невагомі, шовковисті...
А серединка злотиста –
Ніби янгола душа...

Квітка ця проста і скромна...
І прекрасна, і корисна!!!
Задамо питання важне –
Дасть нам відповідь вона!!!

6*
Янголята білокрилі
В чисте поле прилетіли...
На стеблинках ніжних сіли...
Серед листячка в росі...

Сонечко їм посміхнулось...
І серця позолотило...
Залишилися назавжди
Серед квіточок вони!!!

7*
Всі селянкою простою
Білу квіточку вважають...
Так, скромна і непримітна,
Невибаглива вона...

Тільки серце золотаве –
Ніби сонце, гарно сяє!!!
А пелюсточки сріблясті –
Крила янголів добра!!!

8*
Глянь-ка, виросла у травах
Квітка дивної краси –
Ніби серце золотаве
С промінцями доброти!!!

9*
В білій квіточці знаходим
Ми подруженьку найкращу...
Їй, як янголу святому,
Довіряємо усе!!!

Сповідаємось таємно...
І запитуєм про щастя...
А вона – відповідає!!!
Мрії про любов несе!!!

10*
Творить з радістю чудо звичайне
В південь року та квітка білява...
Перетворюючись з Попелюшки
В Королеву Квіткових Балів!!!

Стати подругою для дівчаток
Дуже хоче! На мить!!! Гарну... Славну... 
Розповісти про сонячне щастя...
Нашептати любов «від богів»!!!