Загадки про ромашки-4 - 10шт. , укр

Елена Буторина-Палагута
Из альбома «Купальские истории»

«СТИХОТВОРНЫЕ  ЗАГАДКИ
ПРО  ВЕСЁЛЫЕ  РОМАШКИ»-4 \ 10шт., укр.

1*
Сонечко в мініатюрі
В полі в літній день розквітло...
З пелюстками-промінцями...
І з обличчям золотим...

Любим посмішку його ми...
Променисте, ніжне світло...
Кличемо тому ми квітку
Сонечком своїм земним!!!

2*
Сонця личко золотисте
Розквітає в поле чистім...
В сяйві ніжних промінців,
Що біліше всіх снігів!!!

3*
Золотисто-білий кошик
Зранку роси всі збирає...
І нектаром поїть пряним
І комашок, і жучків...

Для народцю польового –
Острівець земного раю!!!
Скатертина-самобранка
Чи дарунок від богів?!.

4*
Зірочки тихо з неба злітали...
Через хмари – пухнасті та білі...
І у кожної – жовте сердечко
Опинилось в пушинках, в сльозах...

А на ранок – в траві шовковистій
Квіточки дивовижні з'явились...
Янголятка степові... Біляві...
З золотими вогнями в серцях...

5*
Її душа чиста... І посмішка яскриста...
Проста ця квіточка... Але така прекрасна!!!
У білосніжному вбранні вона – як янгол!!!
З сердечком чуйним, непорочним, золотим...

Її пелюсточки, мов крильця янголяток,
Несуть нам добрі  вести про любов та щастя!!!
Чарує квітка добротою наші душі!!!
Красою янгольською... Поглядом святим...

6*
Ми в передчутті мрій гарних
Обриваєм пелюстки їй...
Квітка нашу поведінку
Терпить... І прощає все!!!

Ось така ця квітка долі!!!
Янголятко білокриле...
З ніжно-золотим сердечком,
Що любов усім несе!!!

7*
Ностальгія за дитинством
Польова ця біла квітка...
Романтичне сяйво серця...
Захват від щасливих сльоз...

Виділятися не любить
Квіточка ця непримітна...
Тільки їй любовні мрії
Ми довіримо всерйоз...

8*
Мрії дівочі, сердець таємниці
Ми довіряємо квітці біленькій...
«Любить? Не любить?» – її ми терзаєм...
І не ховаєм непрошених сліз...

Тільки ми їй посміхнемося щиро
І пелюстки всі зачепим тихенько –
Квітка хвилюється, ніжно тріпоче...
І про любов нам дає «прес-реліз»!!!

9*
Як закохана дівчина,
Романтичні, гарні мрії
Розпорошує ця квітка...
Непримітна... Польова...

Ми пелюсточки зриваєм...
А вона – дає надії!!!
Хто кого негласно любить –
Все нам розповість вона!!!

10*
Блуза жовтенька... І біла спідниця...
Квітка – як скромна, простенька дівиця!!!
Погляд наївний... Наївна душа...
Тільки витає вона в міражах!!!