Липень

Людмила Воронова Супрун
Ліпень (на бел. яз)

Ліпень прыйшоў са спякотай,
З водарам летуценняў.
Лесу нячутна, употай
Сыпнуў суніцы жменяй.

Ветрыкам і стрыжатам
Падараваў моц крылаў,
Сум пасадзіў за краты,
Каб па жыцці фарціла.

Дожджыку даў лагоду,
Жыту наліў калоссе,
Пчолкам - няктар для мёду,
Каб саладчэй жылося.

Ліпу ўвабраў у вэлюм.
Назва з нагоды гэтай -
Ліпень, у кветках хмелю,
Месяц паловы лета.

Фота інтэрнэт