ФЕСТ укр

Валерий Квачев
ФЕСТ

хіт на вихідний... до16 ніззя!

На платані очкаста сиділа ворона
і завзято клювала,  що бог їй послав.
Рокер стійку зламати хотів мікрофона.
І волав навіжено, бо той
не давав.
Та ворона на тебе дивилася скоса
не тому, що та - зверху, а ти - десь внизу.
А тому що був рокер в воронячій позі,
а йому ти з трьох пальців не крутиш "козу"...

Ти ж сидиш гордовито
над кухлем від пива.
Вся вз'єрошена трішки й незграбно крута.
І арахіс гризеш, як ворона кмітлива.
І я теж, позад тебе, - як з баржі
відстав...
Хтось гримить анапестом,
чи то - амфібрахій!
Бо римований ямб вже обох нас дістав...
Ти п'єш пиво під ФЕСТом.
Ти шлеш мене на х;й.
Я - глухий...
та ворона - втекла...
неспроста...

Вечоріє...
Пливе мимо нас "Матвієнко".
Здоровенним гвинтом
розтинає Дніпро.
Як не як, тільки все ж це було -
ох"єнно!
Ніби він кудись вставив нам
Розу вєтров.
"Матвієнко" пішов...
кам'яного фрегата
нам у небі на згадку
лишив неспроста.
Річі Блекмор місцевий
вслід видав тираду.
А від його струни й камінюка
зліта ...

Після п'ятого кухля з'явилась руденька.
Враз притихли патлаті.
Для вас - перфоманс.
Що не слово - "любов"!
Далі - де ж моя ненька?!
Якби ми не втекли,
То любили б і нас...
Відчував те по їх розмальованій кожі.
Де  метелика діла?!
Немає й крила...
То був - ФЕСТ. То був - нинішній День МОЛОДЬОЖІ!

Хто ж не хоче, щоб молодість
вічно жила...

ВК червень/липень ХерСон 2021