вана Купала

Ксюха Дикая -Белик
Прохолода темної  ночі,
Ледь  тремтить в сяйві ніжного світла,
Зорі ясні  розплющили очі ,
Стерши хмар волохатих палітру ,

Вітер  дихає, наче шепоче ,
Шось воді , і у хвилях Дніпрових, 
Віддзеркалює сяйво перлини ,
Теплим кольором  … місяць  по волі ,

Сходе в небі,  торкаючись  річки ..
Залишає прозорості промінь  ,
Плескіт  - тиша води, літо звично
Трави пестить в рівнинном лоні,

І п’янить …своїм соком духмяним,
 …ніч примарна, ворожок і мавок,
Ліс .. і квіткою папороть  квітне,
 в ніч на свято Івана –Купала  .

Изображение: http://pivdenne.kh.ua/?p=3947&lang=uk