На Iвана, на Купала

Игорь Кознарский
На Івана, на Купала вийди дівко з хати
І сплети  собі віночок щоб воді віддати…
Зачаруй його словами, хай пливе рікою,
Закажи йому бажання, щоб шукав він долю.

Коли разом в коло стануть парубки й дівчата
Ти піди у ніч до лісу папороть шукати.
Як вона тобі розквітне – судженого стрінеш,
Він пригорне, приголубить, серденьком зрадієш.

Як почнуть через багаття парами стрибати,
Так заведено в народі душу очищати…
Візьми милого за руку й крізь вогонь у воду,
Хай вони очистять душу і дарують вроду.

Щоб у парі разом жити, горя й бід не знати,
Щоб добро разом із щастям процвітали в хаті,
Щоби долі килимами пролягла дорога,
Щоби захисту і ласки мали ви від Бога.

07.07.2021