Предизвикателство. Руслина Александрова

Ольга Кайдалова
ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО. РУСЛИНА АЛЕКСАНДРОВА


Събличам се.
Пристъпвам гола.
Забравила срама на прадедите,
зачеркнала на лицемерно тайнство силата,
побеляла от истинност...
Гола! –
като разораната гръд на земята,
като вселената нощем,
като птица новородена...
Гола пристъпвам!
Не извръщайте погледи!
Не протягайте пръсти цинични!
Нито съм луда,
нито – развратница!...
Хайде!
Хвърлете си дрехите в огъня! –
поне веднъж
да се погледнем
истински!
----------------------
Испытание. Руслина Александрова

Раздеваюсь.
Голой иду.
Забыла я стыд праотцов,
Зачеркнула лицемерного таинства силу,
Побледнела от искренности…
Голая! –
Как распаханный град на земле,
Как вселенная ночью,
Как птенец народившийся…
Я иду голой!
Не отводите взгляд!
Уберите циничные руки!
Я не сошла с ума
И не развратница я…
Давайте!
Бросайте одежды в огонь! –
Хотя бы сейчас поглядим друг на друга
Без лжи!