По мотивам Т. Г. Шевченко

Николай Клевайчук
  По вопросу присвоения
Бандере героя Украины

Украино рiдна ненька
Що ти наробила –
Злигалася* з Бандерою
И себе згубила.

*Завела дружбу (жаргонное выражение)
          08.07.2021г.