Виктор Володин. У зеркала

Алла Белькова Кресс
пераклад на беларускую мову.

Ля люстэрка
          Свет мой, зеркальце! скажи…
          А.С. Пушкин

Не верце у дваістасць – бо сваёй маной
Нас люстры ўцягваюць ў аб’ёмы амальгам.
За ртуццю, серабром, за плоскасцю шкляной
Прамавугольніка, авала ці другога,
Адлюстраванні мы і больш нічога –
Два мімы ў геаметрыі іх рам.
Ілюзіён, бязмоўе тое з гам
Акварыумных рыб.
                І бачанні, і сны
Мяшчан з сумежнай стараны. Яны,
Глядзі, ужо у лісціках з паперы
За яр нясуцца, з ветрыкам, наперад…
І толькі радасці – да свята, да вясны!

А там і лета – і не за гарамі…
Ажыўшы зноў мастацтвам арыгамі,
У люстраное заляціць акно,
Спяктральным элементам арабеска:
Глядач з героем новага кіно,
І з жанравай карціны з эскімо
Ў начышчаным да дымчатака бляску.
Законнаю паловаю трумо.

http://stihi.ru/avtor/vvv555