Р А Й,...

Виктор Войтюк
Кам’янець-Подільський: подорож в історію України й Центрально-Східної Європи
Павло Гай-Нижник
Писати про Кам’янець-Подільський однаково легко як і важко водночас...
Радянські партизани: міфологеми і реальність
Сергій Грабовський, Радіо Свобода
11 років тому Президент Леонід Кучма своїй указом установив нове всенародне свято – День партизанської слави. Відтоді щороку це свято масштабно відзначається 22 вересня.
Турки воювали під Хотином на слонах і верблюдах
Валерія Чорней, «Молодий буковинець»
Вперше турки використали під Хотином бойових слонів і верблюдів 1621 року. Тоді під стіни фортеці турецький султан привів 200-тисячну армію. В її складі були чотири бойові слони і декілька тисяч верблюдів.
Нацистський міф: чому Гітлера помилково вважають винахідником автобану
DW
Донині панує міф про те, що німецькі автобани винайшли нацисти, заодно поборовши таким чином масове безробіття у країні. Це, утім, історична брехня, а першому автобану саме виповнюється 80 років.